Pirinçli börek tarifi
  • Malzemeler

    • 4 su bardağı un
    • 1 paket kuru maya veya yaş maya
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker
    • Yarım su bardağı yoğurt
    • 1 adet yumurta
    • Yarım çay bardağı sıvıyağ
    • Alabildiği kadar ılık su
    • İç harcı için
    • 1 kuru soğan
    • 2 diş sarımsak
    • 1 tutam maydanoz
    • 300 gram kıyma
    • 5 adet yeşil soğan
    • Sıvıyağ tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Ilık suda mayayı eritin.Bir büyük yoğurma kabı içinde yumurta ,toz şeker,tuz ve yoğurdu karıştırın.Sıvıyağıda katıp elenmiş un ile birlikte yeteri kadar su ekleyip yoğurun.

      Bu arada minik bir tencerede pirinçleri haşlayın.Başka bir yerdede yağla birlikte önce soğanı sonra kıymayı ekleyerek kavurun.Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.

      Bir kap içinde pirinç,kıymalı harç ,kıyılmış maydanoz ve taze soğanı karıştırın.Tuzunu ve baharatını kontrol edin.


      Hamuru iki bezeye ayırıp borcamınız büyüklüğünde açın.Borcama ilk yufkayı güzelce yerlşetirip pirinçli börek harcını yerleştirin.
      Üzerine ikinci parçayı kapatıp üzerini sıvıyağlayın. Bir müddet ılık bir yerde mayalanması için bekletin.Sonra üzerine yumurta sarısı sürüp fırının en altına koyup pişirin.