Patatesli gül böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 5 adet yufka
    • 5 adet iri boy patates
    • 4 adet soğan
    • 1 bardak ayçiçek yağı
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 kaşık biber salçası
    • 1 yemek kaşığı pul biber
    • Az karabiber (tatlı kaşığı)
    • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • Yapılışı

    1. Patatesleri yıkayıp kabuğunu soyup haşlıyalım.Rendeleyelim.

      Soğanları yemeklik doğrayıp bir bardak yağda kavuralım.Salçası ve pulbiberini ekliyelim.

      Sonra ateşten alıp patates rendesi ile tuzu da ekliyip karıştırıp böreğin iç harcını tamamlayın.

      Yufkamızı ortadan keselim.Yarım yufkaya harçtan uzunlamasına koyup sigara böreği gibi rulo saralım.Sonra uzun ruloyu ortadan ikiye kesip her iki parçayıda gül böreği şeklinde sarıp yağlı tepsiye dizin.

      Üzerlerine yumurta sarısı ile sıvıyağ karışımını sürüp çörek otu serpin.200 derecede pişirin.

      Afiyet olsun.