Lüle kebap tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram kıyma
    • 150 gram kuyruk yağı
    • 1 adet kırmızı biber
    • 1 adet kuru soğan
    • 2 diş sarımsak
    • Yarım demet kişniş veya maydanoz
    • Tuz ve karabiber
    • Pulbiber
    • Kimyon
    • 1 çorba kaşığı galeta unu
  • Yapılışı

    1. Kıymaya öncelikle yoğrularak kuyruk yağı yedirilir.Kuru soğan ve sarımsak rendelenir. Maydanozlar çok ince kıyılır.Kırmızı biberi rondodan geçirin.Tüm malzemeleri baharatlarla birlikte karıştırıp güzelce yoğurup uzun köfte şekli verip şişten geçirin.

      Izgara tel üzerine dizip altına yağlı kağıt serili tepsinin üzerinde yüksek sıcaklıkta pişirin.

      Afiyet olsun.