Ağzı açık tarifi
  • Malzemeler

    • Hamuru için
    • 1 kg un
    • 1 tatlı kaşığı tuz ve su
    • İçi için
    • yarım kilo yağsız kıyma
    • 2 soğan
    • 1 yemek kaşığı salça
    • 1 tatlı kaşığı pul biber
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • 1 Çay bardağı un
    • 1 yumurta
    • Kızartmak için
    • sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. Önce hamuru kulak memesi kıvamında hazırlıyalım onu bi kenara alalım iç malzemeyi hazırlamak için kıymanın içerisine soğanı rendeleyelim.

      Bütün malzemeyi koyup iyice yoğuralım sonra hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp merdane yardımıyla açalım bir çay tabağı büyüklüğünde açalım sonra hamuru biraz ıslatalım.

      Hazırladığımız iç malzemeden 1 yemek kaşığı koyup yayalım. hamurun kenarlarını kıvıralım yani( Urfa deyimiyle çirtik atmak ) hazırladığımız ağzı açıkları kızgın yağda önce etli kısmını sonra öbür yüzünü kızartalım afiyet olsun.