Limonata tarifi
  • Malzemeler

    • 3 büyük limon
    • 5 yemek kaşığı bal
    • 4 su bardağı su
    • Buz küpleri
    • Yarım su bardağı şeker
  • Yapılışı

    1. Limonların kabuğu rendelenir. Beyaz etli kısımlarınında karışmamasına özen gösterilir.Aksi takdirde acı olacaktır.

      Limon rendesinin üzerine şeker serpilerek bir müddet sulanıncaya kadar bekletilir.

      Bu arada limonların suyu sıkılır. 4 su bardağı su ısıtılır.

      Büyük bir cam kavanoz içerisine rendelenmiş şekerli limon kabuğu rendesi ,ısıtılmış su ve limon suyu ve bal ilave edilip karıştırılıp buzdolabında bir iki saat soğutulur.

      Arzuya göre buz küpü eklenip nane yapraklarıyla servis edilir.

      Afiyet olsun.