Çikolata Soslu Profiterol Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Çikolata Soslu Profiterol tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı su
    • 100 gram tereyağ
    • 1 su bardağı un
    • 1 paket kabartma tozu
    • 3 adet yumurta
    • Kreması için
    • 2 yemek kaşığı un
    • 3 su bardağı süt
    • 2 yemek kaşığı nişasta
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 paket vanilya
    • Üzeri için
    • 1 paket çikolata sosu
  • Yapılışı

    1. Tereyağ ile birlikte su kaynatılıp sonra un karıştırılaraka ilave edilir.3-5 dk. pişirilip ocaktan alınır.

      Sonra içerisine ılınınca kabartma tozu ve yumurtalar tek tek kırılarak yedirilir.

      2 kaşık yardımı ile yağlı kağıt serili tepsiye toplar aralıklı bir şekilde yerleştirilir.180 derecede şişip kızarana dek pişirilir.

      Bu arada kreması için gerekli malzemeler muhallebi kıvamında pişirilir.

      Fırından çıkardığımız profiterol topları ılınınca ortalarından kesilip içierine birer tatlı kaşığı krema konup kapatılır.

      Çİkolata sosu paket üzerindeki şekli ile hazırlanıp kremalı profiterol toplarının üzerine gezdirilip buzdolabında dinlendirilerek servis edilir.

      Afiyet olsun.