Kıymalı Mini Pideler tarifi
  • Malzemeler

    • Hamuru için
    • 4 bardak un
    • Aldığı kadar su
    • 1/4 paket yaş maya
    • 1 tatlı kaşığı tozşeker
    • 1 çay kaşığı tuz
    • Üzeri içinsürmek için
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 2 çorba kaşığı su
    • İç malzeme için
    • 350 gram kıyma
    • 1 adet soğan ve domates
    • 5-6 adet küçük boy sivri biber
    • Yarım paket sucuk
    • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
    • 1 tatlı kaşığı salça
    • Maydanoz
    • Tuz, karabiber
  • Yapılışı

    1. Hamur hazırlamak için 1 çay bardağı suyu ılıtın.İçine tozşeker ve mayayı ilave edip köpürene dek bekleyin.

      Sonra geniş bir kap içine unu ekleyip ortasını açın.Ilık mayayı ilave edip tuzunu katıp kulak memesi yumuşaklığına gelene dek yoğurun.Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortamda yaklaşık bir saat kabarana dek bekletin.

      İç malzemesi hazırlamak için soğanları yemeklik doğrayıp yağda kavurun.Minik minik kestiğiniz sivri biberleri ekleyin.Kıymayı ilave edin.Kıyma hafif rengini kaybedip suyunu çekince küp küp kesilmiş sucukları da ekleyin.

      Üzerine salça ve domatesi ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. En son kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan alın.

      Mayalanan hamurdan minik toplar halinde bezeler meydana getirin.Elinizi unlayın ve hamuru avucunuzda yuvarlak olacak şekilde açın. Ortasına kıymalı harçtan koyun ve kenarlarına pide şekli verin.

      Daha sonra yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Hamur ve iç malzeme bitene dek aynı işleme devam edin. Yumurta sarısı ve suyu çırpıp, pidelerin üzerine sürün, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirip servis yapın.

      Afiyet olsun.