Erik Ve Vişneli Crumble Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Erik Ve Vişneli Crumble tarifi
  • Malzemeler

    • Hamur için
    • 125 gram tereyağ
    • 4 yemek kaşığı toz şeker
    • 11 tepeleme yemek kaşığı un
    • Meyveli harç için
    • 1 küçük kase kırmızı erik
    • 1 küçük kase vişne
    • Yarım su bardağı toz şeker
    • Yarım limonun suyu
  • Yapılışı

    1. Erik ve vişnelerin çekirdeklerini çıkaralım, erikleri dörder parçaya bölelim. Meyveleri kalın tabanlı bir tencereye koyup üzerlerine toz şeker ve limon suyunu ekleyip ocağa koyalım. Kaynayınca çok kısık ateşte kapağı kapalı olarak üç dakika pişirelim ve soğumaya bırakalım.

      Diğer tarafta kırıntılı hamuru hazırlamak için soğuk tereyağ, şeker ve unu parmak uçlarımızla, yoğurmadan birbirine yedirelim.

      Fırın kabına önce xoğuyan meyveli harcı, üzerine kırıntılı hamuru eşit şekilde bastırmadan sadece yayayalım.. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

      Sıcakken yanında kaymaklı dondurma ile servis yapın.

      Afiyetle..

      Yorumlarınızı buradan veya facebook üzerinden bekliyoruz:) Teşekkürler