Bonibonlu Kurabiye tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı pudra şekeri
    • 1 su bardağı buğday nişastası
    • 1 Yumurta
    • 1 Kabartma tozu
    • 1 Vanilya
    • 3 Yemek kaşığı sıvı yağ
    • 200gr Margarin
    • kakao
    • 3 Kutu bonibon
    • Alabildiği kadar un
  • Yapılışı

    1. Hamur yoğurma kabında pudra şekeri ve margarini iyice yoğuruyoruz. Daha sonra içerisine yumurtayı ilave edip tekrar yoğuruyoruz. Ardından buğday nişastası, vanilyayı, kabartma tozunu ve sıvı yağı ilave edip yoğuruyoruz. En son hamur ele yapışmayacak ve kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un ilave ederek yoğuruyoruz. Hazırlanan hamuru ıslak bir bez ile örtüp buzdolabında 15 dakika dinlendiriyoruz.
      Dinlenen hamurdan kakaolu yapacağımız kadarını ayırıp ayırdığımız parçasına kakao ilave edip hiç beyazlık kalmayayana kadar iyice yoğuruyoruz.

      Daha sonra hamurumuzdan el büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp merdane ile dilediğimiz kalınlıkta açıyoruz. Pişerken de kabaracağı için 0,5 cm kalınlık ideal oluyor. Açtığımız hamurları bisküvi kalıpları yardımıyla dileğimiz şekilleri vererek yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. Hamur pişerken kabaracağını dikkate alarak şekillendirdiğiniz hamurları belirli aralık bırakarak tepsiye dizmelisiniz. Hamurları açarken tezgaha ve merdaneye yapışmaması için un serpebilirsiniz. Hamuru şekillendirmek için kalıplarınız yoksa çay bardağı da kullanabilirsiniz.

      Tepsiye dizilen hamurların üzerine dilediğiniz miktarda bonibonları batırıp önceden 200 dereceye ısıtılmış fırına veriyoruz. 10-15 dakika fırında pişiriyoruz ve bonibonlu kurabiyeleriniz servise hazır. Hamurları fırında pişerken sürekli takip etmenizi öneririm çünkü fırının cinsine göre daha kısa ya da uzun sürede pişebilir. Beyaz olan kurabiyenin üzeri hafif kızardığında hamur pişmiş demektir.

      Afiyetle...