Muska  Paçanga Böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet yufka
    • 5-6 yemek kaşığı tereyağı
    • 120 gram pastırma
    • İnce dilimlenmiş kaşar peyniri
    • 1 adet yumurta sarısı
    • Çörek otu
  • Yapılışı

    1. Yufkaları 4 parmak genişliğinde şerit şerit kesiyoruz.

      Tereyağı eritiyoruz ve içerisine çok az su ilave ediyoruz. (çay bardağında 1 parmak kalığını kadar)

      Şerit halinde kestiğimiz yufkalara kaşık yardımıyla bolca tereyağı sürüyoruz. Hiçbir kuru yer kalmaması gerekiyor.

      Şeritlerin ucuna önce 1-2 adet pastırma üzerine 1-2 dilim kaşar peyniri koyuyoruz. Kaşar peynirinin bol kullanılmasını öneririz, çünkü eridiğinde böreğe hoş bir lezzet katıyor.

      Daha sonra şeritleri sol sağ yukarı gelişine göre muska halini alması için sarıyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.

      Tüm börekler sarıldıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz ve 200 derece fırına veriyoruz.

      20 dakika kadar fırında pişiriyoruz, üzerlerinin kızarıp çıtırlaşınca fırından alıyoruz.

      Sıcak olarak servis yapılır.