Kolay Lorlu Poğaça

 tarifi
  • Malzemeler

    • Hamur için
    • 200 gram margarin
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı yoğurt
    • kabartma tozu
    • Bir iki damla sirke
    • aldığı kadar un
    • İçi için
    • 50 gram tuzsuz lor
    • tuz
    • Mmaydanoz
    • Üzeri için
    • yumurta sarısı
    • susam
  • Yapılışı

    1. 1) Hamur için gereken tüm malzemeleri hamur yoğurma kabına koyup yoğuralım. Kulak memesi kıvamına gelince 10 dakika buzdolabında bekletelim.

      2) Diğer tarafta iç malzeme için maydanoz küçük küçük doğranıp peynir ve tuz ile karıştıralım.

      3) Hamırdan cevizden biraz daha büyük parçalar alıp açalım ve içerisine iç malzemeden 1 yemek kaşığı koyalım ve kapatalım.

      4) Yağlı kağıt serilmiş tepsinin üzerine hamurları dizelim ve üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.

      5) Önceden 160 dereceye ısıtılmış fırında pişirelim.

      Hamurlar kızarınca fırından alalım ve ister sıcak ister soğuk olarak servis edelim.

      Afiyetle...

      Yorumlarınızı bekliyoruz.