Karışık Kek tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı süt
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 2 yumurta
    • 1 su bardağının 4/3'ü kadar sıvıyağ
    • 1 paket kabartma tozu
    • damla çikolata
    • 5-6 adet incir
    • 5-6 adet kayısı
    • bir avuç kuru üzüm
    • bir avuç ceviz
    • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
    • alabildiğine un
  • Yapılışı

    1. Toz şeker ve yumurta iyice çırpılır, içine yağ ilave edilip karıştırılır. Sütün yarısı eklenir daha sonra un, kabartma tozu, pudra şekeri karışıma eklenir. Karıştırılırken sütün diğer yarısı da eklenir. Kıvamı biraz koyu olmalıdır.

      Diğer tarafta incir ve kayısı küçük küçük doğranır, üzüm ve ceviz ile birlikte yarısı karışıma katılır.

      Sonrasında damla çikolata da eklenir. kek kalıbı margarinlenir ve üzerine her tarafında ince bir katman un bulunacak şekilde un elenir. Karışımın yarısı kalıba dökülür ve içine kalan üzüm, ceviz, incir ve kayısı eklenir. Daha sonra üzerine kalan karışım dökülür ve önceden 20 dakika ısıtılmış 180 derecedeki fırına atılır. Kek 30-40 dk'ya hazır olur.

      Piştiğini anlamak için kürdan batırıp kürdanın üstünde hamur kalmadığına emin olun. AFİYET OLSUN...