Gazozlu Poğaça tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı gazoz (oda sıcaklığında)
    • 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
    • 1 yemek kaşığı toz maya
    • 1 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • yarım su bardağı su
    • alabildiği kadar un
    • İçi için
    • Peynir ve maydanoz
    • Üzeri için
    • Yumurta sarısı
    • çörek otu
  • Yapılışı

    1. Gazoz, su, maya, şeker ve tuzu hamur yoğurma kabına koyup karıştıralım. 2 su bardağı un ilave edilerek yoğurulur. Tereyağı ilave edilir ve yoğurmaya devam edilir. Daha sonra hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar gerekirse un azar azar eklenir. Yoğurulan hamur 30 dakika mayalanması için bekletilir.

      Daha sonra hamur 4 parçaya bölünür ve her parça zemine ve hamura un serpilerek yemek tabağı boyutunda açılır. Daha sonra bıçak yardmıyla açılan hamur önce 2'ye sonra 4'e sonra 8'e bölünür ve 8 üçgen parça elde edilir.

      Diğer tarafta içi hazırlamak için peynir ufalanır ve maydanozla karıştırılır. Hazırlanan üçgenler içerisine bu iç malzeme konur ve sigara böreği gibi rulo şeklinde sarılır.

      Yağlı kağıt serilen tepsiye aralıklı şekilde dizilir. Üzerne yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir. 30 dakika bu şekilde mayalanması için bekletilir. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir.

      Afiyet Olsun.