Lorlu Kurabiye tarifi
  • Malzemeler

    • Hamur için
    • 1 çay bardağı toz şeker
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 1 yumurta (sarısı hamura beyazı üzerine)
    • 1 kabartma tozu
    • 1 vanilya
    • 1 paket margarin (250 gr)
    • Aldığı kadar un
    • içi için
    • 250 gram tuzsuz lor peyniri
    • 1 fincan toz şeker
    • Üzeri için
    • 1 yumurta beyazı ve toz şeker
  • Yapılışı

    1. 1) İçi için lor peyniri ve toz şekeri karıştırıp hamuru hazırlayana kadar buzdolabında bekletelim.

      2) Hamur için gereken tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım.

      3) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım ve daha sonra yassılaştırıp içerisine lorlu karışımdan koyalım. Daha sonra açık uçlarını büzüp kapalım ve tekrar hafifçe yuvarlayalım.

      4) Hazırlanan topları önce yumurta beyazına bulayıp daha sonra toz şekere bulayalım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı şekilde dizelim.

      5) Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.

      Afiyet olsun.