Şekerpare tarifi
  • Malzemeler

    • 200 gram margarin
    • 2 yumurta
    • 1 su bardağı pudra şekeri
    • 1 paket vanilin
    • yarım paket kabartma tozu
    • 1 su bardağu irmik
    • 4 su bardağı un
    • fındık
    • Şerbeti için
    • 4 su bardağı su
    • 3 su bardağı toz şeker
    • 4 damla limon suyu
  • Yapılışı

    1. Yumurta ve irmik karıştırılır. Margarin eritilir ve 10 dakika soğuması için bekletilir.D aha sonra karışıma eklenir.Pudra şekeri,un,vanilin ve kabartma tozu karışıma elenir ve bütün malzemeler karıştırılır.

      Hamura şekil verilir ve hamur margarinlenmiş tepsiye yarleştirilir.Üzerine fındık konur ve önceden 160 derecede 15 dk. ısıtılmış fırına konur.

      Şekerpareler yaklaşık 30-40 dk.ya hazır olur.Bu sırada şerbet hazırlanır.Şekerparelerin üzeri kızarınca fırından çıkarılır.10 dakika bekletildikten sonra şekerpare soğuk şerbet sıcakken şerbet üzerine dökülür.

      Şerbetini çekmesi için şekerpareler dinlenmeye bırakılır.En az 1 saat sonra şerbetini çekmişse yenmeye hazır duruma gelir.

      Afiyet olsun!