Şam Tatlısı

 tarifi
  • Malzemeler

    • Kare borcama göre;
    • Keki icin:
    • 250 gram taze yogurt
    • 2.5 su bardağı irmik
    • 1 cay kaşığı karbonat
    • 1 su bardağı toz şeker
    • Şerbeti icin:
    • 4 su bardağı su
    • 3 su bardağı seker
  • Yapılışı

    1. Şerbetimizi kaynatıp soğutuyoruz. Kek malzemelerini karıştırıp yağlanmış tepsiye döküyoruz.

      175 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkınca soğumuş şerbetin yarısını sıcak kekimizin üzerine döküyoruz.

      Dilimleyip kalan serbetide döküyoruz. 1 gece buzdolabında bekletiyoruz ve servise hazir.

      Afiyet olsun.