Ayvalı Elmalı Pilav tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram kuşbaşı koyun eti
    • 2 ayva
    • 2 elma
    • 2 patates
    • 4 havuç
    • 1 fincan iç fıstık
    • tereyağı ve sıvı yağ
    • 2-3 bardak pilavlık pirinç
    • tuz
    • karabiber
    • 1-2 kaşık karışık salça
  • Yapılışı

    1. Ayva ve elmayı iyice yıkanıp kabuğu ile irice doğranır. Patates soyulur ve doğranır. Havucun dışını kazıyıp doğrayın. Sıvı yağda hepsini hafif kızartalım.

      Eti tencereye koyalım ve az yağda kavuralım salçasını tuzunu ve karabiberini koyalım.

      Sıcak suda 20 dk beklettiğimiz pirinci iyice yıkayıp süzdürelim, geniş bir tencerenin dibini tereyağı ile yağlayalım önce etleri dizelim sonra kızartığımız malzemeleri ve fıstığı yerleştirelim üzerine pirinçleri düzgünce yayalım. 1 çay bardağı su ilave edip tencerenin kapağını sıkıca kapatalım.

      Kapağın kenarlarına ıslattığımız kağıt havluyu ince rulo yapıp (buharın dışarı çıkmasını engellemek için) bastıralım. Çok kısık ateşte 3 saate yakın pişirelim. Sonra pilavı geniş bir tepsiye ters çevirelim.

      AFİYET OLSUN.....