Şekerpare tarifi
  • Malzemeler

    • Hamuru için
    • 3 yumurta
    • 3 çay bardağı şeker
    • 3 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 çay kaşığı karbonat
    • 4 damla limon suyu
    • 1 kabartma tozu
    • Yeteri kadar un
    • Fındık
    • Şurubu için
    • 5 su bardağı şeker
    • 6 su bardağı su
    • 4 damla limon
  • Yapılışı

    1. Yumurtalar ile şeker çırpılır. Diğer hamur malzemeleride peşinden katılarak, kulak memesi kıvamında hamur yapılır. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Avuç içinde yuvarlanır, üzeri basılır ve tepsiye konur. Üzerlerine fındık konur. Orta derecede fırında pişirilir. Fırından çıkınca önceden hazırladığınız soğumuş şurup dökülür.

      Afiyet olsun.