Şekerpare tarifi
  • Malzemeler

    • 2 yumurta
    • 3 fincan sıvıyağ
    • 2 fincan irmik
    • 2 kaşık taze yoğurt
    • 3 fincan şeker
    • 1 paket kabartmatozu
    • Aldığı kadar un
    • Üzeri için
    • Fındık
    • Şerbeti için
    • 4 su bardağı şeker
    • 4 su bardağı su
  • Yapılışı

    1. Malzemeleri bir kapta iyice yoğurdum ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak yağlanmış tepsiye dizdim üzerlerine fındık batırdım önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirdim şekerpareler soğurken şerbeti kaynattım ve soğumuş olan Şekerparelerin üzerine döktüm. İftardan sonra afiyetle yedik bu malzemelerden 25 adet tatlı çıktı

      Afiyet olsun...