Kremalı mantarlı tavuk Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Kremalı mantarlı tavuk tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram tavuk göğsü
    • 7 kornişon
    • 1 soğan
    • 1 küçük kabak
    • 250 gram mantar
    • 200 gram ıspanaklı kesme makarna
    • 1 çorba kaşığı margarin
    • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
    • 150 ml et suyu
    • 2 tatlı kaşığı hardal
    • 150 gram süt kreması
    • tuz
    • karabiber
  • Yapılışı

    1. Eti temizleyip 1 cm kalınlığında dilimleyin. Kornişonları ince ince kesin. Soğanı soyup küp küp doğrayın. Kabağı yıkayıp şeritler halinde kesin.Mantarları da yıkayıp incecik dilimleyin.
      Makarnayı paket üzerindeki tarife gore tuzlu suda haşlayın.
      Sıvıyağ ve margarini yapışmaz tavada kızdırın. Eti porsiyonlar halinde 4 dakika pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp tavadan alın.
      Soğanı aynı anda yağda kavurun. Kornişon, mantar kabağı da ekleyip biraz daha kavurun.Üzerine et suyunu döküp pişirin. Hardal ve süt kremasını ekleyip, tuz karabiberle tatlandırın.Eti de tavaya alıp biraz daha pişirin. Makarnayı yağlayın. Mantarlı etle birlikte servis yapın.