Tramİsu tarifi
  • Malzemeler

    • Keki için
    • 4 tane yumurta
    • 4 türk kahvesi fincanı toz şeker
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 3 yemek kaşığı kaynar su
    • 3 Türk kahvesi fincanı un
    • 3 yemek kaşığı kakao silme olacak
    • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
    • Keki ıslatmak için
    • 1 su bardağı sıcak su
    • 2 çorba kaşığı şeker
    • 2 çorba kaşığı nescafe
    • Kreması için
    • 4 su bardağı süt
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 2 çorba kaşığı nişasta
    • 2 çorbakaşığı un
    • 1 paket labne peynir
    • Üzeri için
    • Kakao
  • Yapılışı

    1. Yumurta ve şekeri 10 dk kadar şeker eriyene kadar çırpın.

      Ardından sıvı yağ,kakaoyu ekleyip çırpın.

      Sıcak suyu koyun ve unu eleyin kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyip güzelce kaşıkla karıştırın.

      Kek hamurumuz hazır sayılır.

      180 derecede kelepçeli kalıp olursa yuvarlak çıkarması daha
      basit olur pişirin.

      Bıçak batırınca piştiğinini anlarsınız.

      Hemen kremayı yapmaya başlayın.

      Derin orta boy tencereye sütü,unu,şekeri,nişastayı koyun çırpıcı ile karıştırarak pişirin.

      Kısık ateşte tabiki.

      Ilıyınca labne peyniri koyup 10 dk mikserle çırpın.

      Kekimiz pişip soğuyunca ortadan ikiye iplik yardımıyla kesin ve sıcak su kahve
      şeker karışımı yapıp ıslatın her yerini.

      Kremamızın yarısını arasına kalan yarısını üstüne koyacağız.

      Kalan kremayla pandispanyanın her yerini kapatın.

      Buz dolabında bekletin.

      Servis etmeden önce üstüne kakao ekleyin.

      Afiyet olsun..