Muhallebili Kadayıf tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram tel kadayıf
    • 100 gram tereyağı
    • 1 su bardağı rondoda çekilmiş fındık içi
    • Yarım su bardağı toz şeker
    • Muhallebisi için
    • 1 litre süt
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1 su bardağı un
    • 1 kutu krema
  • Yapılışı

    1. Kadayıfı dolap poşetine koyun derin donrucuda 10 dk kadar bekletin sonra alın elinizle ufalayın .

      Bu işlemi daha kolay kırmak için yapıyoruz.

      teflon tencerede tereyağını eritin kadayıfı ve şekeri ekleyin.

      Sürekli karıştırarak kavurun en son fındık içinide ilave edip altını kapatın .

      Muhallebiyi yapmaya başlayın sırayla sütü, unu,şekeri karıştırarak pişirin göz göz olunca blendrdan geçirin ılımasını
      bekleyin.

      Ilıyınca kutu kremayı ekleyp tekrar belndrdan geçirin.

      Borcamın altına kadayıfın yarısını dökün üstüne muhallebinin tamamını boşaltın.

      Onun üstünede geri kalan kadayıfı elinizle serpin .

      Soğuması için dolapta 3-4 saat bekletin.

      Kadayıflar kesilirken dağılma yapmaması için kaşık yardımıyla bastırın hafifçe tabağa ufanmasını önlemiş olursunuz.

      Afiyet Olsun..