Gül Tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 2 yumurta
    • 1 yemek kaşığı şeker
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 1 çay bardağı yağ
    • 1 paket margarin
    • 1 su bardağı irmik
    • 1 paket kabartma tozu
    • Aldığı kadar un
    • Şerbeti için
    • 4 bardak su
    • 4 bardak şeker
  • Yapılışı

    1. Önce şerbeti kaynatıp soğumaya bırakın.

      Hamur malzemelerini bir kaba alıp iyice yoğuruyoruz.

      Yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıp her bezeyi 1cm kalınlıkta oklavayla açıyoruz.

      Bardakla yuvarlak hamurlar çıkarıyoruz.

      4 tanesini üstüste birbirinin ortasına gelecek şekilde diziyoruz,

      Rulo yaparak gül şekli veriyoruz,yağlanmış tepsiye diziyoruz.

      175 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

      Fırından çıkınca üzerine soğumuş şerbeti döküyoruz .

      Afiyet olsun..