Alman Pastası tarifi
  • Malzemeler

    • 3 yumurta
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 çay bardağı süt
    • 1 çay bardağı taze yoğurt
    • 1 çay bardağı yağ
    • 2 bardak un
    • 1 paket kabartma tozu
    • Kreması için
    • 3 su bardağı süt
    • 3 yemek kaşığı un
    • 1 yemek kaşığı nişasta
    • 1 yumurta
    • 4 yemek kaşığı şeker
    • 1 paket vanilya
    • 1 kaşık tereyağ
    • Üzeri için
    • Bolca hindistan cevizi
  • Yapılışı

    1. Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.

      Diğer malzemeleride ekleyip iyice karıştırıp,

      Yağlanmış yuvarlak borcama döküp 175 derecede önceden ısıtılmış fırında kekimizi pişiriyoruz .

      Kek pişerken krema malzemelerini tencereye koyup koyulaşana kadar pişiriyoruz.

      Kek çıkıp soğuduktan sonra ortadan ikiye ayırıp kremamızı sürüyoruz.

      Kekin üst kısmını kapatıp üzerine bolca hindistan cevizi serpiyoruz .

      Afiyet Olsun..