Karamelli Islak Kek tarifi
  • Malzemeler

    • Keki için
    • 4 yumurta
    • 1.5 su bardağı toz şeker
    • 1 çay bardağı süt
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 3 çorba kaşığı kakao
    • 1 paket vanilya
    • Aldığı kadar un
    • Karamel sos için
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 4 çorba kaşığı toz şeker
    • 1 kutu krema
    • Üzeri için
    • Hindistan cevizi
  • Yapılışı

    1. önce kekimizi çırpalım . sırayla yumurta ve şekeri 5 dk kadar çırpalım. süt,sıvıyağ,kakao, ekleyelim tekrar çırpalım.unu eleyelim aldığı kadar kabartma tozu ve vanilya ekleyelim kekimizi yağlanmış unlanmış yuvarlak derin borcamımıza dökelim ısıtılmış fırında 180 derece olsun pişirelim.şimdi sosumuzu hazırlayalım şekeri teflon tencereye koyalım ve karıştırarak karamel olmasını sağlayalım.biraz su ekleyip karıştırıp kaynatalım.kremasını boşaltalım ocağın altını kapatıp ılımasını bekleyelim . kekimiz ılık sosumuz ılık olmalı . ikisini birbiriyle buluşturup servis etmeden baklava dilimi şeklinde keselim hindistan cevizi ile süsleyelim.
      Afiyet olsun