Kakaolu Gül Tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 100 gram margarin
    • 2 tane yumurta
    • yarım su bardağı sıvı yağ
    • yarım su bardağı yoğurt
    • 1 su bardağı irmik
    • 1 paket kabartma tozu
    • vanilya ve aldığı kadar un
    • Kakaolu hamuru için
    • bir miktar hamurdan alıyoruz
    • 1 çorba kaşığı kakao ekleyip tekrar yoğuruyoruz bunu bir kenarda bekletelim kullanmak üzere.
    • Şurubu için
    • 4 su bardağı su
    • 3.5 su bardağı şeker
    • içlerine bütün fındık içi
  • Yapılışı

    1. ben ilk önce şerbetini hazırlıyorum ki tatlılar fırından çıkana kadar hazır oluyor şurup. pişirip soğumaya bırakın tatlıyı yapmaya öyle başlayın.margarini ve yumurtayı ardından sırası ile sıvı yağı yoğurdu karıştırma kabına alalım parmak uçlarımızla karıştıralım şimdi sırada irmik ve azar azar un eklemek kalıyor. hamurun kıvamı yumuşak olmalı un eklerken dikkatli olun. şimdi sırada şekil vermesi var. ben kendim merdane ile açıp çay bardağı ile kesiyorum . kestiğim parçalardan 3 tanesini yan yana birbirinin üstüne gelecek şekilde sıralayıp 2 şer fındık koyuyorum baş tarafına ve sarıyorum bıçakla ortasından 2'ye bölüyorum.bu sırada kakaolu hamuru açıp bardakla kesip vereceğiniz gül şekline renk katabilirsiniz. tepsiye aralıklarla diziyorum 170 derecede fırınlayıp üstüne direk şerbeti kaşıkla döküyorum. tatlı sıcak şerbet ılık olmalı.
      Afiyet olsun