Laz Böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 16 adet baklavalık yufka (8 altına 8 üstüne)
    • 1 pk eritilmiş margarin
    • Muhallebisi için
    • 1 litre süt
    • 7 kaşık şeker
    • 4 kaşık un
    • 3 kaşık nişasta
    • 2 kaşık pirinç unu
    • 1 yumurta
    • Şerbeti için
    • 1.5 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı su
  • Yapılışı

    1. muhallebi malzemelerini tencereye alıp koyulaşana kadar pişiriyoruz,8 adet yufkayı tek tek aralara erimiş margarini sürüp dikdörtgen borcama yerleştirin,muhallebiyi döküp yayın,kalan 8 yufkaya da aynı şekilde aralara yağ sürüp muhallebinin üzerine seriyoruz,kare kare dilimliyoruz,üzerine eritilmiş margarin ve sıvı yağ karışımı döküp 175 derece kızarana dek pişiriyoruz,çıkınca soğuyan şerbeti üzerine döküyoruz,