Otlu Poğaça tarifi
  • Malzemeler

    • 3 yemek kaşığıtereyağı
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 3 yemek kaşığı yoğurt
    • 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
    • 2 yumurta birinin sarısı üstüne
    • 1 yemek kaşığı sirke
    • dereotu ince kıyım ve maydanoz
    • 1 pk kabartma tozu ve 2 tatlı kaşığı tuz (peyniriniz tuzlu ise azaltın miktarını)
    • aldığı kadar un
  • Yapılışı

    1. 1 yumurtanın sarısını ayırn diğerlerini kaba alın ve sırayla başlayın.yumurta ,yoğurt ,tereyağı, sirke ,tuz ekleyin azar azar un ekleyerek yoğurun ardından peyniri maydanozu ve dereotunu ekleyip tekrar yoğurun kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmeniz gerekiyor. elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsinize dizin . yumurta sarısını sürüp 200 derece hafif pembeleşinceye kadar pişirin . afiyet olsun