Ekler
 tarifi
  • Malzemeler

    • Hamuru için
    • 1 su bardağı su
    • 2 çorba kaşığı margarin
    • 1 çorba kaşığı toz şeker
    • bir tutam tuz
    • 1 su bardağı un
    • 4 yumurta
    • Kreması için
    • 1.5 su bardağı süt
    • 2 kaşık un
    • 1 yumurta
    • 1 çay bardağı şeker
    • vanilya
    • çikolata sosu (hazır olabilir)
  • Yapılışı

    1. Hamurumuz için suyu tencereye koyup erimesi için yağımızı ilave edelim. Daha sonra tuzunu ve şekerini ilave edelim. 

      Kaynamaya başlayınca unu birdenbire içine aktaralım ve karıştırarak pişirelim.10 dk kadar pişirdkten sonra ocaktan alıp ılımasını bekleyelim.

      Yumurtaları tek tek kırarak mikserle çırpalım ve karışıma ilave edelim.

      Daha sonra karışımı krema sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serilmiş tepsimize ekler şeklinde sıkalım (uzunlamasına veya isterseniz top şeklinde sıkabilirsiniz) ve 170 derece fırında 30 dk pişirelim.

      Krema için tüm malzemeleri tencereye koyalım göz göz olana kadar çırpıcı ile karıştırarak pişirelim ve daha sonra soğumaya bırakalım.

      Eklerler fırından çıkınca keserek ikiye bölelim ve arasına kremadan sürüp servis kasemize dizelim.

      Hazır çikolata sosumuzu hazırlayıp eklerler üzerine gezdirelim ve soğuduktan sonra eklerler servise hazır. 

      Afiyetle olsun.