Kakaolu Şekerpare tarifi
  • Malzemeler

    • yarım paket margarin
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 1 yumurta
    • 1 çay bardağı irmik
    • 1 çay bardağı pudra şekeri
    • 1 paket kakao
    • vanilya ve kabartma tozu
    • üzeri için
    • fındık
    • şurubu için
    • 4 su bardağı şeker
    • 4 su bardağı su
    • 3 damla limon suyu
  • Yapılışı

    1. İlk olarak şurubumuzu kaynatıp soğumaya bırakalım.

      Şekerpare hamuru için sıvılardan başlayıp derin bir kaba sırayla koyalım.

      En son unu eleyerek azar azar ilave edelim ve yoğuralım, ele yapışmayan bir hamur elde edelim.

      Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeleri yuvarlayıp ortasına fındık batıralım ve 180 derecede pişirelim.

      Şekerpareler fırından çıkar çıkmaz şerbet ile buluşturalım üzerini kapatıp şerbeti çekmesi için bekletelim.

      Şekerpare soğuduktan sonra servise hazır. 

      Afiyetle olsun.