Kayısılı yoğurt şöleni Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Kayısılı yoğurt şöleni tarifi
  • Malzemeler

    • 400 gram taze kayısı
    • Yarım limonun suyu ve kabuğu
    • 75 gram tozşeker
    • 250 gram süzme yoğurt
    • 125 gram krem şanti
    • Birkaç nane yaprağı
  • Yapılışı

    1. Kayısıların üst tarafına bıçakla küçük bir çizik atın. Yarım dakika kaynar suda bekletin. Suyunu süzüp bir bıçak yardımıyla kabuklarını soyun. İkiye bölün, çekirdeklerini çıkarıp doğrayın.
      Doğranmış kayısıları limon suyu ve 2 çorba kaşığı tozşeker ile birlikte sos tenceresinde 30 dakika kadar marine edin.
      Bu arada süzme yoğurdu rendelenmiş limon kabuğu ve artan şeker ile karıştırın.
      Krem şantiyi yedire yedire yoğurda ilave edin. Nane yapraklarını yıkayın. 1-2 tanesini ince ine kıyıp yoğurda ilave edin. Kayısıların yarısını püre haline getirip yoğurda ekleyin.
      Birkaç kayısı parçasını süs için kenara ayırıp geri kalanını yoğurtlu karışıma ilave edin. Tatlıyı yüksek kup bardaklarına paylaştırın. Üzerini kayısı parçacıkları ve nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.