Çiğ Börek tarifi
  • Malzemeler

    • Hamuru için
    • 5 su bardağı un
    • aldığı kadar su
    • tuz ve çok az sıvıyağ
    • İç malzemesi için
    • 1 baş soğan
    • 400 gram kıyma
    • kabiber
    • pulbiber
    • maydanoz ve tuz
    • Kızartmak için
    • Bol sıvıyağ
  • Yapılışı

    1. Hamur malzemelerini kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğuralım üzerini nemli bezle örtüp dinlendirelim.

      Ardından hemen iç malzemeyi hazırlayalım.soğanı ince ince az yağda kavuralım ve kıymayı ekleyelim tuzunu koyalım baharatları ekleyelim kavuralım . maydanozu ince ince kıyalım karıştıralım. hamurdan bezeler koparıp tabak büyüklüğünde açalım çok ince veya çok aklın olmasın. iç harçdan koyup kapatalım tabağın kenarı yardımıyla da ağzının kenarlarını keselim ki içine hava girmesin. bütün işlemi hamur bitene kadar uygulayın ve kızgın yağda altını üstünü kızartın sıcak servis yapınız .