Beşamel Soslu Ispanak tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kilo ıspanak
    • 1 adet soğan
    • 3 yumurta
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • Sosu için
    • 1 paket beşamel sos
    • Süt
    • Kaşar peynir
  • Yapılışı

    1. 1) Ispanakları ilk önce güzelce yıkayalım.

      2) Soğanı bir tencereye küp küp doğrayıp sıvıyağ ile iyice kavuralım.

      3) Üzerine ıspanakları atalım ve ıspanaklar iyice ölünce karabiber ve tuzunu ekleyelim.

      4) Diğer tarafta bir kapta yumurtaları çırpalım ve ıspanakların içene karıştıralım.

      5) Bir tarafta da beşamel sosunu paket üzerinde yazdığı gibi pişirelim.

      6) Tencerede pişirmiş olduğumuz ıspanakları kare bir borcama alıp üzerine beşamel sosu dökelim.

      7) En son olarak da borcama koyduğumuz yemeği fırına koyalım ve üzeri kızarana kadar bekleyelim. Daha sonrada üzerine rendelenmiş kaşar gezdirelim ve 5 dk daha fırında bekletip çıkaralım.

      Afiyetle olsunnn...