Çin Pilavı tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı pirinç
    • 1 demet dere otu
    • 1 demet taze soğan
    • 1 su bardağı garnitür
    • 1 su bardağı mısır
    • 4 adet salatalık turşusu
    • 2 adet kırmızı biber turşusu
    • yarım çay bardağı zeytin yağı
    • 1 adet limon
    • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yapılışı

    1. 1) Pilavımızı ilk önce suda iyice haşlıyoruz.

      2) Daha sonra pilavı bi köşeye bırakıp soğumasını bekliyoruz.

      3) Pilav soğurken diğer tüm malzemeleri bir kapta güzelce karıştırıyoruz.

      4) Soğuyan pilavı malzemelerin üzerine döküp iyice birbirlerine karışmasını sağlıyoruz.

      5) En son olarak da bir borcama alıp istenildiği gibi süsleyip servis ediyoruz.

      Afiyetle olsun...