Bulgur Kurabiyesi tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram pilavlık bulgur
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 600 ml et suyu
    • 85 gram Siyah zeytin
    • 1 kırmızı biber
    • 1 diş samısak
    • kekik
    • nane
    • 3 yumurta
    • 100 gram süzme yoğurt
    • tuz
    • karabiber
    • kırmızı toz biber
    • kızartmalık yağ
  • Yapılışı

    1. Bulguru ayıklayıp yağda hafifçe kavurun. Üzerine et suyunu ekleyip kısık ateşte 30-40 dakika pişirin.

      Bu arada zeytinlerin çekirdeklerinin ayıklayıp doğrayın. Biberi yıkayıp çekirdeklerini ayıklayın ve dilimleyin. Sarımsağı soyup ezin.

      2 yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarılarını, kalan yumurta, süzme yoğurt, zeytin, biber ve baharatları soğumuş olan bulgurlu karışıma ekleyin.

      Bir tavada yağ kızdırın. Bulgur karışımından yassı ve yuvarlak şekiller oluşturun.

      Bulgur kurabiyelerini arkalı önlü 3er dakika kızgın yağda kızartın. Fazla yağlarını çektirmek için piştikten sonra bir kağıt mutfak havlusunun üzerinde bekletin.Sıcak olarak servis yapın.