Yaz Tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • Muhallebisi için
    • 3.5 su bardağı süt
    • 1 su bardağı un ve nişasta karışımı
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 paket vanilya
    • Vişneli muhallebi için
    • 1 kase vişne reçelini sulayıp 3 bardak vişne suyu yaptım
    • 3 dolu kaşık nişasta
    • 2.3 kaşık şeker
    • 1 vanilya
    • Alt tabanı ve arası için
    • petibör bisküvi
  • Yapılışı

    1. Her iki muhallebiyide ayrı tencerelerde yapıp soğuttum ve mikserle iyice çırptım...

      Tepsinin altına 1sıra bisküvi dizdim

      Üzerine sade muhallebi koydum ve muhallebinin üzerine yine bisküvi dizdim

      Son olarak vişneli muhallebiyi koydum ve buzlukta 10.15 dk beklettim

      Not: Tarifte tepsinin altınsa bisküvi yoktu ama ben daha rahat çıkması için kuydum