Çiğ Börek tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet Domates (rendelenmiş)
    • Maydanoz (rendelenmiş)
    • 1/2 kg Kıyma
    • Karabiber
    • Kimyon
    • Pul biber
    • 3 adet orta boy kuru soğan
    • Hamuru için
    • Su
    • 1 kg Un
    • 1 adet Yumurta
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Un, yumurta, tuz ve su yoğurulur. Normal yumuşaklıkta bir hamur yapılır. Un serpilmiş bir masada hamur uzun bir şekilde yuvarlanır. Yarım limon büyüklüğünde bezeler kesilir.

      Bezeler yuvarlanıp, yassı hale getirilir ve ince açılır. İçlerine hazırlanan harçtan konur. Kenarları iyice yapıştırılır. Kızgın yağda pembe renk alıncaya kadar kızartılır.