Yumurtalı Ispanak tarifi
  • Malzemeler

    • 600 gram patates
    • Tuz
    • karabiber
    • 1 soğan
    • 2 diş sarımsak
    • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
    • 650 gram ıspanak
    • 200 gram süt kreması
    • Kalıp için yağ
    • 4 yumurta
    • 100 gram rendelenmiş
    • kaşar peyniri
  • Yapılışı

    1. Patatesleri kabuklarıyla tuzlu suda 20 dakika haşlayın.

      Bu arada soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup incecik doğrayın. Oval tencerede kızgın yağda kavurun.

      Ispanağı ekleyip kısık ateşte üzeri kapalı olarak 7 dakika kadar pişirin.

      Fırını 175 derecede önceden ısıtın. 50 gram süt kremasını ıspanağa ekleyin.

      Tuz ve karabiberle tatlandırıp ıspanağın biraz çekmesini bekleyin.
      Patateslerin suyunu süzün. Kabuklarını soyup 5 mm kalınlığında dilimleyin.

      Fırın kabını yağlayıp patatesleri ekleyin. Ispanağı da ilave edip eşit miktarda kaba yayın. Ispanağa 4 tane çukur açın ve yumurtaları bu çukurların içine kırın.

      Artan süt kreması ve peyniri ıspanağın üzerine paylaştırıp fırında 175 derecede 30 dakika pişirin. Ardından servis yapın.