Merih Şinitzel tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet ince dövülmüş dana bonfile
    • (akşamdan derin bir kap içinde süte yatırın)
    • 1 diş sarımsak
    • 1 tatlı kaşığı hardal
    • 1 adet yumurta
    • 2 yemek kaşığı soya sosu
    • 1 tutam kekik
    • karabiber
    • bir tutam sıcak suda eritilmiş yağlı pul biber
    • yeterince un ve galeta unu
    • birkaç parça ufalanmış mısır cipsi
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • tavayı yağlamak için tereyağı
  • Yapılışı

    1. Yumurtayı geniş derin bir kaba kırıp, soya sosu, kekik,karabiber ve ıslatılmış pul biberimizi ilave ederek iyice çırpalım.

      Hardalı, sütten çıkardığımız ince dövülmüş geniş bonfileye güzelce sürelim ve yumurtalı sosa yatırarak bir süre bekletelim. Daha sonra önce una sonra da her tarafını kaplayacak şekilde ufalanmış mısır cipsi ile harmanlanan galateyi bulayalım ve elimizle iyice bastıralım.

      15 dakika buzlukta bekletelim.Teflon yapışmaz tavayı tereyağı ile yağladıktan sonra zeytinyağında ekleyerek kızdıralım ve sarımsağı avuç içinde ezerek tavaya koyup birkaç dakika soteledikten sonra aroması yağa çıkınca tavadan çıkartalım.


      Şinitzelleri birer birer sürekli çevirerek kızartalım.

      Şinitzeli, yanında ,salatalar kısmında tarifini verdiğim özel patates salatası ile servis yapabilirsiniz. afiyet olsun.