Kuru Fasulyeli Kroket tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı kuru fasulye
    • 1 soğan
    • 3 yumurta
    • 3 çorba kaşığı un
    • 2 çorba kaşığı rendelenmiş
    • kaşar peyniri
    • 2 çorba kaşığı margarin
    • 1 çorba kasesi mısır unu
    • 2-3 dal maydanoz
    • Tuz
    • karabiber
  • Yapılışı

    1. Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün süzüp bir tencereye alın.

      Üzerini örtecek kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. Fasulyeleri çatalla veya robotta ezerek püre haline getirin.

      Soğanı kıyın. Margarini tavada eritip soğanı kavurun. Püreye ilave edip karıştırın. 1 yumurta, un, kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Ellerinizi hafifçe unlayıp ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak uzun köfteler yapın.

      Sıvı yağı tavada kızdırın. 2 yumurtayı bir kapta çırpın. Köfteleri önce una, sonra yumurtaya ve son olarak mısır ununa bulayıp kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.