Patatesli Kavurmalı Pide Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Patatesli Kavurmalı Pide tarifi
  • Malzemeler

    • Hamuru için
    • 1 paket kuru maya
    • 4 su bardağı un
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Kıvamı oluşana kadar su
    • İçi için
    • 200 gram kavurma
    • 5 adet haşlanmış patates
    • 1 adet soğan
    • 2 adet domates
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Yarım tatlı kaşığı karabiber
    • Sıvıyağ
    • Üzeri için
    • Tereyağı
  • Yapılışı

    1. İlk önce dört bardak unu ortada çukur oluşturacak şekilde bir kaba koyalım.

      Oluşturduğumuz çukura mayayı ve tuzu ekleyip üzerine biraz sıcak su koyup karıştıralım.

      Daha sonra hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım.

      Diğer bir tarafta iç harcı için soğanları ve kavurmayı küp küp doğrayalım.

      Haşladığımız patatesleri rendeleyerek soğan ve kavurma ile birlikte bir tavaya alalım üzerine domatesleri de rendeleyelim ve tuzu, karabiberi de katıp iyice kavuralım.

      Daha sonra hamurumuzu bezeler halinde top top yapalım ve merdane yardımıyla uzun uzun açalım.

      Açtığımız hamurların ortasına harcımızdan koyup hamuru kapatalım.

      En son olarak da üzerlerine yağ sürüp 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim ve fırından çıkınca da tereyağı sürüp afiyetle yiyelim.