Buzluktan Kıymalı Bezelye Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Buzluktan Kıymalı Bezelye tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kilo bezelye
    • 1 adet orta boy patates
    • 1 adet havuç
    • 250 gram kıyma
    • 1.5 yemek kaşığı salça
    • 1 yemek kaşığı kadar tuz
    • Üzerini geçecek kadar kaynar su
    • 1 adet soğan
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. İlk olarak buzluktan bezelyemizi çıkarıyoruz ve bir süzgeçe koyup sudan geçiriyoruz.

      Sonra soğanımızı yemeklik doğrayıp sıvı yağı ile birlikte kavurmaya başlıyoruz. İyice kavrulan soğanların üzerine salçamızı da katıp karıştırıyoruz.

      Diğer tarafta havuçları ve patatesleri küp küp doğruyoruz. Doğradığımız patates ve havucu da tencereye ekliyoruz ve karıştırıyoruz.

      Karışımın üzerine bezelyelerimizi de koyup tuzumuzu da ekledikten sonra son kez karıştırıp kaynar suyumuzu ekliyoruz ve tencerede kaynaya kadar harlı ateşte pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra altı kısık yarım saat pişirip kapatıyoruz.

      Afiyetle olsun...