Donut tarifi
  • Malzemeler

    • 1 yumurta
    • Yarım su bardağı tozseker
    • Yarım su bardağı süt
    • 2 yemek kaşığı tereyağı ( eritilmis )
    • 1 tatlı kaşığı kabartmatozu
    • 1 çay kaşığı vanilya
    • 1 çay kaşığı tuz
    • Yeteri kadar un
    • Kzartmak içinı
    • Sıvıyağ
    • Süslemek için
    • Bitter çikolata
    • Pasta süsü
  • Yapılışı

    1. Yumurta ile şekeri iyice çırpalım

      Sonra içine eritilmiş tereyağını sütü ve tuzu katıp tekrar karıştıralım

      Diğer malzemelerimizide sırasıyla ilave ederek iyice yumuşak bir hamur olana kadar yoğuralım.

      Hamurumuzu yarım saat dinlendirelim.

      Sonra hamurumuzu 1cm kalınlıkta merdane ile açalım ve su bardagi ile keselim.

      Ortasını ise şişe kapağı ile kesip ıısıtılmış sıvıyağımızın içine atalım.

      Orta ateşte yavas yavas pişen donut larımızı ters düz cevirip her iki tarafininda kizarmasını sağlayalım.

      Kızaran donutlarımızı önce benmari usulü erittiğimiz bitter çikolataya sonra isteğe bağlı pasta süsüne bulayıp servis tabağımıza alıp servis yapabilir.

      Afiyetle olsun...