Fırında Sütlaç tarifi
  • Malzemeler

    • 1lt süt
    • 1 çay bardağı pirinç unu veya nişasta
    • 250 gram tozşeker
    • 100 gram pirinç
    • Bir miktar su
    • 1 yumurta sarısı
    • Fırına dayanıklı kaseler
  • Yapılışı

    1. 1.Pirinçleri ayıklayıp yıkayın ve tencereye alın. Pirinçleri 4 parmak geçecek şekilde su ilave edip karıştırmadan kaynatın.

      2.Pirinçler suyunu çektikten sonra tencereyi ateşten alın ve pirinçleri süzün. Sütü ve pirinçleri tekrar tencereye ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinç ununu sulandırıp ezin ve tencereye ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ateşten alın.

      3.Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Karışımdan bir çorba kaşığı sütlaç alıp ayrı bir kaba aktarın. Buna yumurtanın sarısını ilave edip karıştırın. Tenceredeki sütlacı fırına dayanıklı kaselere aktarın. Üzerlerine birer kaşık yumurtalı sütlaç karışımından ekleyip düzgün bir şekilde güzelce yayın.

      4.Kaseleri tepsiye dizdikten sonra fırın sadece üstten ısıtacak şekilde, kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra soğumasını bekleyip servis yapın.