Lahanalı Börek tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet büyük lahana
    • 250 gram kıyma
    • 1 adet büyük soğan
    • 1 yemek kaşığı kadar tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 yemek kaşığı salça
    • Sıvıyağ
    • 2 yemek kaşığı tereyağ
    • 1 çay bardağı su
  • Yapılışı

    1. Derin bir tencereye su koyup kaynatıyoruz ve lahananın büyük yapraklarını alıp kaynayan suya koyuyoruz.Lahanalar haşlanınca suyunu süzüyoruz.

      Ayrı bir tavaya sıvı yağ koyup soğanı dilimleyip tavaya alıyoruz.

      Soğan pembeleşince kıymayı, tuzu, karabiberi ilave ediyoruz.1 kaşık salça koyup kavuruyoruz.

      Kare borcama bir sıra lahana diziyoruz ve üzerine kıyma serpiyoruz.

      Daha sonra tekrar lahana diziyoruz malzemeler bitene kadar bu işlemi yapıyoruz.

      Son olarak tepsinin üzerine lahana seriyoruz. Küçük küçük parçalar tereyağ koyuyoruz ve bir çay bardağı su tepsinin üzerine döküp önceden ısınmış fırında pişiriyoruz.