Çiçek Poğaça tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
    • 1 su bardağı süt
    • 1 su bardağı ılık su
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 3 yemek kaşığı şeker
    • 1 tutam tuz
    • 1 paket yaş maya
    • Yeterince un
    • İçi için
    • 1 çay bardağı tahin
    • 1 kase fındık içi
  • Yapılışı

    1. Yoğurma kabına maya ve ılık suyu alıp mayayı eritiyoruz

      1 yumurta sarısını ayırıp diğer malzemelerimizide ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz

      Hamuru 1 saat mayaladıktan sonra yumurta büyüklüğünde bezeler alıp merdane yardımıyla avuç içi kadar açıyoruz

      Bir kaseye tahin ve fındık içlerini alıp karıştırıyoruz ve açtığımız hamurun içine koyup hamuru kapatıyoruz

      Üzerini bastırıyoruz ve bıçakla ortasını ayırmadan 5.6 yerden kesip üçgen şekli veriyıoruz ve üçgenlerimizi içleri yukarı gelecek şekilde çeviriyoruz

      Üzerlerine yumurta sarısı sürüp ortalarına çörek otu döküyoruz yarım saat dinlendirdikten sonra önceden ısınmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz...