Elmalı Kurabiye tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket margarin
    • 1 su bardağı pudra şekeri
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • Yeterince un
    • İç harcı için
    • 1 büyük elma
    • 3 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • Üzeri için
    • Pudra şekeri
  • Yapılışı

    1. Elmamızı soyup rendeliyoruz ve küçük bir tencereye koyup şeker tarçın ilave edip ateşe alıyoruz.

      Kısık ateşte şeker eriyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

      Hamurumuz için derin bir kaba malzemelerimizi alıp yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.

      Hamurumuzu ikiye bölüp unlanmış tezgahta merdane ile açıyoruz ve tencere kapağı ile yuvarlak şekil çıkarıyoruz.

      Hamurumuzu üçgen şekillerde kesiyoruz ve üçgenlerin uç kısımlarını ayırmadan 3 çizgi atıyoruz.

      Elmalı harçtan hamurlara paylaştırıp rulo yapıyoruz ve fırın tepsiye alıp önceden ısınmış 180 derece fırında üstleri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.

      Fırından çıkarıp sıcak sıcak üstüne pudra şekeri eliyoruz.