Rulolu Çiçek Poğaça tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı süt
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı ılık su
    • 1 yumurta akı(sarısı üzerine)
    • 1 paket yaş maya
    • 2 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 tutam tuz
    • Yeterince un
    • Arası için
    • Yumuşak margarin
  • Yapılışı

    1. Yoğurma kabımıza maya ve ılık suyu alıp mayayı eritiyoruz daha sonra yumurta sarısını ayırıp akını ve diğer malzemelerimizi yoğurma kabımıza alıp yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

      Hamurumuzu oda sıcaklığında 1 saat mayalanması için bekletiyoruz.

      Mayalanan hamurdan 7 tane yumurta büyüklüğünde beze alıp tabak içi kadar açıyoruz.

      Aralarına margarin sürerek üst üste koyup merdaneyle kare olacak şekilde 1 cm kalınlığında açıyoruz ve iki parmak genişliğinde şeritler kesiyoruz.

      Şeritleri resimde görüldüğü gibi yuvarlıyoruz ve yağlanmış yuvarlak borcam tepsiye sıralıyoruz ortasına da resimdeki gibi bir şekil verip yerleştiriyoruz.

      Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 15 dk. dinlendirip önceden ısınmış fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.