Kat Kat Poğaça tarifi
  • Malzemeler

    • 1 yumurta(sarısı üzerine)
    • 1 su bardağı ılık su
    • 1 su bardağı ılık süt
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1 paket yaş maya
    • Yarım su bardağı toz şeker
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Yeterince un
    • Harcı için
    • Peynir
    • Maydanoz
    • Arası için
    • Yumuşak margarin
  • Yapılışı

    1. Kat kat poğaça için yoğurma kabımıza maya ve ılık suyu alıp mayayı iyice eritiyoruz.

      Daha sonra diğer malzemeleri ilave edip
      yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

      Kat kat poğaçayı hazırlarken hamurumuzu oda sıcaklığında mayalayıp sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp, tabak içi kadar uzunlamasına açıyoruz.

      5 tanesinin aralarına birer tatlı kaşığı margarin sürerek üst üste koyup kelepçeli kalıbın genişliğinde açıyoruz.

      Kalıbın kelepçesini çıkarıp alt tabanına hamuru yerleştirip sigara böreği yapar tarzda üçgen şekilde kesiyoruz.Peynirli maydanozlu bir harç hazırlayıp rulolar haline getiriyoruz.

      Üzerine yumurta sarısı sürüp 10-15 dakika dinlendiriyoruz.

      Kat kat poğaçalarımızı önceden ısınmış 200 derece de fırında pişiriyoruz.