Portakal Kabuğu Şekerlemesi Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Portakal Kabuğu Şekerlemesi tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet portakal kabuğu
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1 su bardağı su
    • Bulamak için
    • 1 kase toz şeker
  • Yapılışı

    1. Portakal kabuklarımızı soyup ince bir şekilde uzunlamasına kesiyoruz ve elimizle yuvarlayarak iğne yardımı ile ipe dizip 1 gece bu şekilde bekletiyoruz

      Daha sonra bir tencereye su koyup kaynatıyoruz portakal kabuklarımız iple beraber tencerenin içine koyup 5 dakika kaynatıyoruz.

      Tencerenin suyunu boşaltıp tekrar su koyup yeniden kaynatıyoruz bu işlemi üç kere uyguluyoruz.Böylece portakal kabuğunun acı suyunun çıkarıyoruz.

      Sonra sudan çıkartıp süzüyoruz.

      Daha sonra ayrı bir tencereye 1 bardak su ve 1 bardak şeker alıp şerbet kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz.

      Portakal kabuklarımızı içine atıp 10-15 dakika daha kaynatıyoruz.

      Şerbetin içinden çıkarıp bir tabağa koyduğumuz toz şekerin içine bulayıp çıkarıyoruz ve yaklaşık 1 saat kurumasını bekliyoruz.

      Bu arada ipi de çıkarmayı unutmuyoruz.
      artık şekerlemeler servise hazırdır.